2018. március 3., szombat

Miért élek?



A Kabbala bölcsessége nélkül lehetetlen választ adni az élet értelmének kérdésére. Végtére is a megszerzési vágyban létezünk, ami a teljes természetünk, és ezért mindig csak azt szolgáljuk.

Az EGO azonnal válaszol a kérdésre: "Miért élek?", azért, hogy "Jól érezd magad a megszerzési vágyaidban", azaz a természeteden belül, nem pedig fölötte. Kiderül, hogy egész életem abból áll, hogy az EGOizmusom kitöltését garantáljam. Vagyis az én állati testemet szolgálom. Nem ezen szint fölött, hanem ebben létezem. Csak azzal a feltétellel, hogy az állati testemnek a leginkább szükséges dolgokat adom, mint egy ökör, vagy egy szamár esetében, hogy minket szolgáljanak, a testemet az állati test fölött létező ember szükségleteire használom. Ez azt jelenti, hogy megvizsgálom a kérdést: "Miért élek?" Nem az ökörért vagy a szamárért, hanem a bennem lévő emberért: Mi az életének célja?

Azután rájövünk, hogy az élet nem az örömre irányuló vágyban való létezést jelenti, amely él és meghal, hanem az ezen a szinten fölötti való létezést. Ez azt jelenti, hogy meg kell keresnünk az élet értelmét az EGOizmus fölött, ahol csak az az erő létezik, amely megteremtette a megszerzési vágyat, a Felső Erő. Kiderül, hogy az élet értelmének kérdésére adott választ valaki nem találhatja meg önmagában, az állati testében, hanem csak az erő vizsgálatában, amely létrehozott minket és elvezetett ehhez a kérdéshez. Meg kell találnom a Teremtőt, és akkor majd megértem, hogy miért élek. A Teremtő elérése 125 fokozaton történik. Minden fokozaton egyre jobban felfedezzük a Természetet, megértjük, hogy miért élünk. Amikor befejeztük a korrekciókat, vagyis a Teremtő teljes elérését, akkor tárjuk fel a teljes választ az élet értelmének kérdésére.

Dr. Michael Laitman


Via - Laitman Blog