2017. október 28., szombat

A barátok szeretete a mi közös kincsünk

Hosszú időbe telik elkezdeni tisztán látni és felfedezni, hogy ha össze tudod gyűjteni a barátaid összes erejét, és magadhoz kapcsolni őket, akkor ez lesz a spirituális edényed, a spirituális érzékelésed szerve, amellyel érzed és megérted majd az élet esszenciáját, amely a fizikai test fölött van és a lélek belsejében létezik.

Ezután az ember megérti a "szeresd felebarátod, mint magad" elvét, amely kizárólag erre a magasabb célra irányul. Fel fog ismerni, hogy a barátai a vágyaikkal és a spiritualitás iránti törekvéseikkel, a teremtés ugyanazon céljának elérésével, lényegében a saját lelke részei. Mindenki érzi, hogy barátja törekvései a spirituális cél az ő spirituális testének szervei. Éppen ezért érti, hogy a barátok szeretete a kapcsolat az ő spirituális törekvéseikkel, amelyekből mindannyiunk megformálja lelkének edényét.

Amikor mindenki eléri a "barátok szeretetét", mindenki vágyát összegyűjtvén a cél elérésére, a saját lelkét feltárva; egyesülünk mindezen lelkekkel. Így létrejön egy kölcsönös hűséges kapcsolat, amely mindenkinek megadja amivel a másik, a második, a harmadik rendelkezik. Végtére is mindenki bele van foglaltatva a többiekbe!

Van különbség az eredeti pont között, ahonnan elkezdtem, a lelkem gyökere, és a többi baráttól érkező vágy között. Azonban mind az előbbi, mind az utóbbiak a lelkem erői. Ugyanez vonatkozik más barátokra is: mindenki ugyanazon erőkkel rendelkezik. Az egyetlen különbség az, ahogy valamennyien a többiekhez viszonyulnak a gyökerükből, a kiindulópontjukból.

Kiderül, hogy van egy közös edény (vágy), egy hálózat, ami összekapcsol minket, amellyel elérjük a kívánt célt: a barátok szeretetét, amely mindenkit összekapcsol. Ezáltal kölcsönös kapcsolatokat tárunk fel, és a közös aspirációt, amit kölcsönös adakozásnak nevezünk, és a Teremtőnek nevezett általános erőt. Ez az élet lényege és a teremtés célja.

Dr. Michael Laitman