2023. október 8., vasárnap

A szűrő a te hozzájárulásod a spirituális valósághoz

 

Mi az a szűrő (Masach)?


Válasz: 

A szűrő az, ami egyenértékűvé teszi a Fényt és a vágyat. A forma egyenértékűségének törvénye alá vagyunk vetve, amelyet el kell érnünk a teremtés és a Teremtő között.


A Teremtő megőrzi természetes tulajdonságait, míg a teremtés külső adakozási szándékot szerez természetes kapni akarása felett, és ezeket a szándékokat a Teremtőtől szerzi meg. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően mindkettőnek hasonlónak és azonosnak kell lennie. Az embernek el kell érni a Teremtő formáját. Ezért nevezik embernek (Ádám, ami azt jelenti, hogy „hasonló” a Teremtőhöz).


A következő állapot információs génje (Reshimo) egy párt foglal magában a Fényt és a vágyat. Ez egy olyan spirituális állapot képe, amely még nem valósult meg. Arra szánták, hogy vedd és fordítsd valódi állapotba.


Tegyük fel, hogy van egy étterem és egy éhes ember. De ennek az éhes embernek (neked) el kell jönnie az étterembe, pénzt kell fizetnie, és át kell vennie az ételt. Akkor képes leszel csillapítani az éhségedet. Vagyis több cselekvésre van szükség: erőfeszítésre, fizetésre és a teljekitöltés megszerzésére.


Egyrészt az éhséget, másrészt a beteljesülést összekötő feltétel a „Reshimo”. A megvalósításhoz szükséges többi munkámat „szűrőnek” hívják. A szűrő az, ami valódi spirituális állapotot hoz létre a potenciális Reshimo-ból. A Reshimo olyan, mint az eredeti adat a számítógépben, valahol a „lemezemen” rögzítve. Amikor megnyomok egy gombot, és kép formájában előhozom az adatokat, az már a megvalósítás.


Forrás : https://laitman.com/2011/03/the-screen-is-your-contribution-to-the-spiritual-reality/#gsc.tab=0log