2022. június 8., szerda

Mi a szerepünk a természetben ?

Mindannyian egy körkörös, zárt, egész és teljes természetben élünk, végtelen szintekkel, kölcsönhatásokkal és összekapcsolódásokkal a részei között. Ennek a hatalmas rendszernek a részei vagyunk, és nem tudjuk megemészteni teljességét, nagyszerűségét, tökéletességét és örökkévalóságát. A természet azonban egy tökéletesen összefüggő rendszer, és mint ilyen, lehetetlen, hogy bármi is mozogjon anélkül, hogy minden más ennek megfelelően ne mozogjon.


A természet folyamatosan egy teljes, tökéletes és beteljesedett állapot felé tart. Részei az öt rész egyikéhez tartoznak, amelyeket héberül Shoresh (gyökér), Alef (egy), Bet (kettő), Gimel (három), Dalet (négy) vagy ásványi, növényi, állati és beszélő szintenek nevezünk. Mindannyian olyan irányba haladnak, ahol nem eggyé válnak, hanem összekapcsolódnak, és kapcsolatukon keresztül olyan lesz, mintha eggyé válnának.



A részek közötti kapcsolatokban a kapcsolódási törvény a szeretet pontjáig feltárulkozik, azaz a teljes összekapcsolódás és egymásrautaltság állapotáig, ahol mindenki fontos és egy közös szeretetben létezik. Ahogy írva van, „a farkas is a báránnyal lakik”, vagyis mindenki megérti, hogy ugyanannak a testnek a részei. Ennek megfelelően, mivel nem árthatunk saját testünknek, ugyanúgy elérjük azt az állapotot, amikor a teremtés más részeit sem tudjuk károsítani, még a legkisebbeket vagy a legtávolabbiakat sem.



Ezért, amikor emberekre vagy bármely más jelenségre gondolunk az életben, törekednünk kell annak forrásának megismerésére a természet általános globális rendszerében, és így azt kell keresnünk, hogyan reagáljunk helyesen arra, amit egy bizonyos jelenség vagy egy bizonyos személy megtapasztalása során érzünk. és hogyan jelöljük meg helyüket az általános rendszerben.



Forrás : https://www.michaellaitman.com/nature/what-is-my-role-in-my-nature/