2018. november 26., hétfő

Spirituális Szex


Eredetileg Ádámnak csak egy asszonya volt, Éva. 

Visszatérünk a monogámiához, ha korrigálódunk? 

Vagy nem érdekes, hogy mikor korrigálódunk? 


A szexuális egyesülés világunkban a Felső Fény és a lélek közötti spirituális egyesülésből származik, a szűrő segítségével, "Zivug de Hakaa" néven. A lélek és a Teremtő (a Kli és a Fény) közötti spirituális egyesülésben a Teremtő vagy a Fény a férfi rész, amely adakozik, és a lélek vagy a Kli a női rész, amely megszerez.  A korrekció folyamata során a lélek (Kli) megszerzi az adakozás tulajdonságát, és készen áll arra, hogy megszerezze a Fényt annak érdekében, hogy kielégítse a Teremtő (a Fény) "adakozási "vágyát.   


Az egyesülés folyamata (egyesülés, Zivug - spirituális összekapcsolódás) folyamata mindkettő közös vágyában történik, hogy "kitöltse a másikat örömmel", hogy olyan mértékben érezzen örömöt, amilyen mértékben örömet okoz a másik partnernek. Ezért a közös vágyak és szándékok állandó összehasonlítása ami a fiziológiánkban a szexuális közösülés cselekedeteként jelenik meg, megelőzve a Hochma Fényének (ez a Fény az élet alapja a kibocsátott lény számára.) kiáradását a lélekbe.              

Ezek a váltakozó és progresszív kölcsönös mozgások arra szolgálnak, hogy minden lelki partnerben teljes vágyat hozzanak létre, a kapcsolat megszakításával és újrakezdésével. Ez egy egészséges élvezet lehetőségét teremti meg: amikor elérik ezt a szintet, a Fény áthalad és az öröm belép a vágyba. Így, amikor az ember lelke teljes korrekciót ér el, a szexet a spirituális kapcsolat élettani kifejezésének tekinti és ha nincs spirituális kapcsolat, akkor nincs ösztönzés vagy indok a testi kapcsolatra.

                                                               
                                                                                                                                          - Michael Laitman -  
                                                                                                                 http://laitman.com/my-blogs/