2024. május 14., kedd

A katasztrófák és a betegségek véget érnek, amikor az emberiség egyesül az önzés felett !

Kérdés: Minél jobban feltárul a Kabbala a világ előtt, annál jobban feltárulnak a világot irányító erők. Ez azt jelenti, hogy egyre több problémát fogunk megoldani a világban, ha felismerjük, hogy illúziót teremtettünk magunknak ebben a világban? Itt különösen a rákra gondolok. Egoizmusunkkal terroristát hoztunk létre a testünkben, akit nem tudunk irányítani. Hatalmas iparágat építettünk erre az illúzióra, beleértve az oktatási rendszerünket, az orvostudományt, az adománygyűjtést, a kormányt, a gyógyszerrendszert és az egészségügyi ágazatot. Az illúzió által keltett fájdalom és szenvedés éppen olyan hatalmas, mint a stressz és a szorongás, amelyet ez az illúzió keltett a világban. Az a felismerés, hogy a rák egy olyan erő a testben, amelyet az agy irányít, olyasvalamivé teszi, amit az elme teljesen irányítani képes.

Dr. Michael Laitman válasz: Minden, amit észlelünk, egy kép, amelyet mi magunk, az egoizmusunk (világunk képe) vagy az adományozás minősége (a Felső Világ képe) alkotott. Az, hogy hogyan „ábrázoljuk”, rajtunk múlik, a vágyunkon + szándékunkon. Egy egyénnek azonban lehetetlen „leképezni” a világ képét – ezt csak mindenkivel együtt, vagy legalábbis egy csoportban lehet megtenni. A spiritualitás ugyanis a köztünk, a lelkek közötti kapcsolatban „képeződik le”.

Egyébként ez a mi egoista világunkkal is így van – ezt másokhoz való viszonyulásunkban, azaz önző vágyainkban ábrázoljuk (képzeljük el). A lelkek nem látják magukban a világ képét; abban látják, ami közöttük van, a köztük lévő kapcsolat minőségében. Ezért a másoktól, a rendszer többi fogaskerekétől való függésed miatt nem használhatod a Kabbala-t öngyógyításra vagy hogy kényelmes állapotba hozd magad. Sőt, amíg maradnak korrekcióra szorulók, a katasztrófák és a betegségek is megmaradnak. Egyetlen szép képet csak akkor fogunk „ábrázolni”, ha mi (vagyis az emberiség egésze) együtt kijavítjuk magunkat.

Forrás:: https://laitman.com/2008/07/disasters-and-diseases-come-to-an-end-when-humanity-unites-above-selfishness/

.