2022. december 31., szombat

Milyen szilárd a mi világunk ?

Az összes elsődleges Kabbalisztikus forrás a magasabb irányítás rendszerét írja le, azaz azokat az erőket melyek rajtunk működnek, minket működtetnek, mely erőket mi nem érzünk.

Mi nem látjuk ezeket az erőket, mi az erőknek csak az eredményét érezzük, azok behatását, mint ahogy nem érezzük az elektromos áramot sem a drótokon áthaladni. Csak amikor a villanykörte felvillan, vagy amikor áramütést kapunk a drót megérintése által akkor vesszük észre az áram folyamát. Hasonlóan mi nem tudjuk mi történik velünk, azaz hogy milyen erők befolyásolnak minket.

Mi mozgunk, növekszünk, gondolunk valamire, átélünk valamilyen eseményt, állandóan történik velünk valami. És honnan származnak mindezek az események? Ki irányít minket? Alapvetően mi nem tudjuk ezt. Mi azt gondoljuk hogy minden véletlenül történik, hogy én magam gondolok valamire. De honnan származnak a gondolataink, nem tudom miért gondolom hogy ezek az én gondolataim?

Azaz a személy ebben a világban az egész valóságnak, az egész rendszernek csak egy kicsiny szeletkéjét látja és ezáltal a valós világtól leválasztott állapotban van.

A valódi világ sokkal hatalmasabb. Honnan származunk? Miért születtünk ilyen feltételek közé, ezekkel a tulajdonságokkal, ebbe a családba? Mi az Univerzum eredete?

Mi korábban azt hittük hogy az Univerzum a végtelenségbe terjed. Amikor még én jártam iskolába, azt mondták nekünk minden az örökkévalóságig létezik.

Utána hirtelen felfedeztük hogy az Univerzum csak 14 milliárd éve létezik, az Ősrobbanással kezdődően, onnan kiterjedve, és ez idő által meg van határozva. És hogy mi történt az előtt? Ez ismeretlen. De mi tudjuk, hogy ez világunk születésnapja.

Sőt mi több a modern tudomány már képes megmutatni hogy amennyiben behatolunk az anyagba, atomba és utána túl megyünk az atomon, az elementáris részecskéken, és utána minden eltűnik: nem létezik anyag, csak erők léteznek felhők formájában. Elektronok, protonok és neutronok és nincsenek elementáris részecskék csak felhő effektusok. Ebből az következik hogy mindaz, amit felfedeztünk ez megrázhatatlan, megfoghatatlan: anyag, információ, mindez valami olyasmi, mely valami olyan kiterjedésbe olvad bele, melyet mi nem vagyunk képesek megérteni.

Manapság a tudomány is eljutott már ide. És ezért nehéz számunkra hogy kommunikáljunk, ezzel kapcsolatban, mivel nem úgy vagyunk felépítve, hogy ilyen koncepciókról beszéljünk. Ezért van az hogy a tudomány is eljutott egy válsághoz, és a válság háttere előtt megjelenik a Kabbala tudománya.

Forrás : 2012 november 5., Grúz kongresszus 1.lecke