2022. november 13., vasárnap

A kabbalista egy tudós, aki a felső természetet tanulmányozza !

A hétköznapi tudomány tanulmányozza és feltárja az anyagot, az élvezni akarást. A vágy ásványi, növényi és állati fokozatait tanulmányozzuk viselkedésük megismerésével, különféle stimulánsokra adott reakcióik tesztelésével, összegyűjtésével és a tudomány létrehozásával.

Tanulmányozhatjuk saját anyagunkat, az emberi szint megszerzési vágyát, tesztelhetjük, és tudományt is csinálhatunk belőle. Így alakult ki a Kabbala bölcsessége.

Ez kizárólag empirikus következtetésekből származik, amelyeket az ember saját magán kísérletezve tanul meg. Nincs olyan könyv, amely az égből hullik alá, ahogy nincs hang, amely felülről jön.

A kabbalista olyan ember, aki a természetet tanulmányozza és felfedezi annak egyesítő erejét. Ez az erő termeli azt az energiát, amely az egész Univerzumot felépítette. Ezt az erőt Teremtőnek tekintjük, és azt tanulmányozzuk, hogyan tudjuk befolyásolni, és hogyan reagál cselekedeteinkre. Ezt hívjuk a Kabbala bölcsességének.

Azt látjuk, hogy minden természettudomány, amely a korporális világot, az ásványi, a növényi és az állati szinteket tanulmányozza, valamint a Kabbala bölcsessége, ennek az egyetlen globális erőnek az ismeretéből fakad, amely az anyag vagy a vágy minden szintjét befolyásolja. Ezért a Kabbala bölcsessége, amely ezt az egyesítő erőt és annak az általa létrehozott anyagra gyakorolt hatását vizsgálja, a legáltalánosabb tudomány. És az összes többi tudomány benne van ebben.

Forrás : https://laitman.com/2010/12/a-kabbalist-is-a-scientist-who-studies-the-upper-nature