2022. augusztus 31., szerda

Miért van szükségük az embereknek támogatásra az életükben?


A világ olyan erők szerint működik, amelyek kívül esnek érzékelésünkön és felfogásunkon. A valóság sokkal tágabb, mélyebb és összetettebb annál, ahogyan felfogjuk. Ezért a világunkban tett mindennel és minden cselekedetünkkel kapcsolatban tudnunk kell, hogy hol vagyunk, mi történik, mit kell tennünk, és hogyan biztosíthatjuk cselekedeteink pozitív eredményét. És mindez abból adódik, hogy valahogy másokra támaszkodunk.

Így vagy úgy, szeretnénk tudni mások véleményét rólunk, legyen szó szüleinkről, rokonainkról, velünk foglalkozó emberekről, tanárainkról, bölcs emberekről, orvosainkról és így tovább, egészen addig, amíg a különféle információforrások befogadása érdekében az internethez fordulunk. Ennek megfelelően döntünk a különféle cselekedeteinkről.

Támogatást keresünk, mert meg akarjuk erősíteni magunkat érzelmileg. Társas lényeknek teremtettek bennünket, és nem tudunk egyedül fennmaradni a világban. Folyamatosan szükségünk van környezetre, társadalomra. Olyan belső érzéseink, vágyaink és hiányosságaink vannak, amelyeket csak akkor tudunk kitölteni, ha valóban kapcsolódunk a társadalomhoz.

Forrás : https://www.michaellaitman.com/articles/why-do-people-need-support-in-their-lives/