2022. augusztus 9., kedd

Miért próbálnak olyan sokan tovább élni ?

 

Az emberek általában nem tudják, miért akarnak tovább élni. Ezért arra bátorítalak, hogy először állj meg és kérdezd meg: „Miért kell tovább élnünk?

Tegyük fel, hogy van egy életelixírem. Bevehetsz egy cseppet, és még száz évig élsz. Akkor mi történik? Hogyan segít ez neked?

Nagyon erős az életösztönünk. Ha választhatnánk, hogy élünk még egy kört, akkor a legtöbben ezt választanák, pusztán a haláltól való félelem miatt. Más szóval, az életben maradásra késztetésünk nem egy pozitív motivációból fakad, hanem egy negatívból, a halálfélelemből.

Félünk a haláltól, és megpróbálunk elmenekülni előle, ha nincs egyértelmű életcélunk. Alternatív megoldásként sok idős ember is egyetért a halállal, akik hajlandóak lefeküdni és soha fel sem kelni. Egyszerűen belefáradtak az életbe, és értelmetlennek látják nap mint nap ugyanazokat a mozdulatokat elviselni.

Másrészt, ha megtaláljuk az élet célját, és azt látjuk, hogy annak elérése indokolja életünk meghosszabbítását, akkor nyugodtan kérhetünk hosszabb életet: menjünk el a pénztárhoz, írjuk meg a nyilatkozatainkat, rendeljük meg az elixírt. Viszont ha lenne ilyen elixírem, akkor én személy szerint nem adnám senkinek. Ehelyett az életcélunk felé tett mozdulatainkat bele kell illesztenünk a nekünk adott természetes időkeretbe.

Míg az emberek különféle életcélokat kergetnek, az élet végső célja, amelyet végül mindannyian elérünk, a természet erejének örökkévaló érzése, amely teremtett és fenntart minket, amely a szeretet és az adakozás ereje. Mint korábban említettem, az élet értelme és célja nem lehet valódi, ha nem jár örökkévaló érzés elérésével, és a mások és a természet javára való törekvéssel.

Megértem, hogy meglehetősen bonyolult döntést hozni egy ilyen cél elérésére, és még bonyolultabb a megvalósítása. Ha azonban ebbe az irányba célzunk, és a rendelkezésünkre álló módszert, eszközöket és társadalmi környezetet használjuk annak érdekében, hogy megerősödjünk e cél felé, akkor előbb-utóbb felfedeznénk egy új egyensúlyt a természettel. Hasonlóképpen, a továbbéléssel kapcsolatos kérdések eltűnnének hatókörünkből.


Forrás : https://www.michaellaitman.com/articles/why-do-so-many-people-try-to-live-longer/