2022. július 11., hétfő

Mi az egyensúly a természetben ?

Az olyan szavak, mint a „kölcsönös egyensúly” és a „kölcsönös garancia” nagyon szépek és csodálatra méltóak. Nem világos azonban, hogy mit jelentenek. Meg tudnád magyarázni konkrét példákkal?



Az egyensúly a természetben azt jelenti, hogy mindenki egyenlő, és minden mindenkié, beleértve a földet és mindent, amit birtokol (például olaj, gáz, érc, víz stb.). Az egyensúly az, amikor mindenki egyenlően viszonyul a természet erőforrásainak felhasználásához.



Ezt az egyensúlyt meg kell őrizni a természetből való fogyasztás során: mindenkinek csak azt kell megkapnia, amire a normális életéhez szüksége van. Ezenkívül az emberek ne termeljenek semmit, ami nem szükséges élő testük létezéséhez. Minden többlet káros és ellentétes a természet egyensúlyának törvényével.



Az emberek között az egyensúly törvénye akkor fejeződik ki megfelelően, ha minden ember alapvető szükségleteinek, természetes szükségleteinek megfelelően kap. És ebben a tekintetben nem vagyunk egyenrangúak, hiszen minden embernek más a veleszületett tulajdonságai és szükségletei.



A természet vagy a Teremtő szándékosan tett minket különbözővé, hogy érzékeljük egymás szükségleteit, vágyait és gondolatait. Ez azért van, hogy kialakuljon bennünk a vágy, hogy érezzük mások lelkét, megérezzük belső lényegüket és vágyaikat. Ezután, ha mindenki számára egyenlő erőforrás-ellátást szeretne elérni, akkor ugyanúgy kell érzékelnie a körülötte lévő embereket, mint saját magát. Csak akkor leszünk képesek egyetlen test sejtjeivé válni.



                                                                                           Dr. Michael Laitman


Forrás :  https://laitman.com/2009/05/what-is-balance-in-nature/#gsc.tab=0