2022. április 10., vasárnap

Milyen lenne egy világ magánélet nélkül ?

 

Olyan lenne, mintha mindannyian meztelenek lennénk egymás előtt.

Bár borzalmasan hangozhat, mert jelenleg mindenféle védelemmel számolunk magunk körül, de amikor eltávolítanánk a védelmet, akkor szabaddá válnánk. Vagyis nem éreznénk szükségét annak, hogy elzárkózzunk egymástól, és megnyílhatnánk, és szégyenérzet nélkül állnánk egymás előtt.

Akár úgy is lehetünk szabadok, ha semmink sincs, akár úgy, hogy mindenünk megvan. Sőt, a bizonytalanság bármely érzését lefedhetjük, ha kapcsolódunk a természet pozitív erejéhez, és behívjuk azt az életünkbe. A valóságunkat irányító törvény – a forma egyenértékűségének törvénye – szerint, ha hozzáállásunkat úgy igazítjuk egymáshoz, hogy az hasonló legyen a természet felső erejének hozzánk való viszonyulásához, akkor ugyanabban a határtalan állapotban éreznénk magunkat. mint a természet.

Jelenleg azonban a természettel ellentétes állapotban vagyunk. Mi egoisták vagyunk, míg a természet altruista. Emiatt a magánéletünk eltávolítása jelenleg rémálomnak tűnik a legtöbb számára. Minden azon múlik, hogy mennyire vagyunk jó kapcsolatban: Ha harmonikusan valósítjuk meg kapcsolatainkat, ahol mindannyian támogatjuk és bátorítjuk egymást, hogy önzetlen attitűdöket alkossanak egymás iránt a veleszületett egoista késztetéseinken felül, akkor teljesen nyugodtnak, biztonságban és magabiztosan érezzük magunkat, és nem félnénk attól, hogy elveszítjük a magánéletünket.

Forrás : https://www.michaellaitman.com/articles/what-would-a-world-without-privacy-look-like/