2022. április 26., kedd

A Kabbalában nincs varázslat, csak tudomány !

Van egy kérdésem.

A Kabbala estek című film megmutatta, hogy a kabbalisták hogyan tudják megjósolni a jövőt. De ez a múlt kabbalistáira vonatkozott. Azt is említetted, hogy ma már nincsenek Baal HaSulammal egyenlő tanítók.

Azonban hallottam valakit, aki azt mondta, hogy ma is élnek olyan emberek, akiknek különleges erejük van, és képesek megváltoztatni az őket körülvevő fizikai világot. Például homokká alakíthatják a köveket, és egyszerre több helyen is lehetnek. De ezek a bűvésztrükkök nem a céljuk; céljuk a Teremtő megismerése.

Ezeket a dolgokat teljesen természetesen, varázslatok, ezoterikus gyakorlatok vagy miszticizmus nélkül képesek megtenni. Tehát minden tiszteletem mellett szeretném tudni: hogyan lehetséges, hogy a Kabbala az egyetlen igazság? Hogyan lehet az, hogy csak a kabbalisták tudják a teljes igazságot?

Dr. Michael Laitman válasza: Nincsenek csodák ezen a világon. Lásd Baal HaSulam „A Kabbala bölcsességének lényege” című cikkét, ahol kifejti, hogy a Kabbala tudomány, ami azt jelenti, hogy olyan adatokon alapul, amelyeket kísérleti módszerrel értek el és tártak fel. Érdemes elolvasni a „Zohár könyvének bevezetését” is, ahol az elérés határairól beszél arról, hogy csak az anyagot és annak formáját lehet elérni, de az absztrakt formát és a lényeget nem.


Forrás : https://laitman.com/2009/08/there-is-no-magic-in-kabbalah-just-science/#gsc.tab=0