2022. március 17., csütörtök

Az élet céljának megértése !

Kérdés: Vannak ma tudósok, akik azt mondják, hogy tudattalanul létezünk. Mondhatjuk-e, hogy a spirituális világ és a testi világ között a tudatos vagy tudattalan létezésben van a különbség?

Válasz: Automatikusan teljesen tudattalanul létezünk, és egyáltalán nem értjük, kik vagyunk. Nem értjük, mik vagyunk és miért élünk. A testünkben lévő összes szerv és sejt, minden, ami körülvesz minket, játszik velünk, és azt a pillanatot érezzük, amelyben élünk.

Ezért nincs lehetőségünk bármin is változtatni. Semmiféle szabad akarat nincs. Minden előre meg van határozva, és különböző helyzetekben működünk, hogy fejlődésünk egy bizonyos pontján csalódni fogunk létünkben úgy, ahogy van, és felismerjük annak értéktelenségét, értelmetlenségét és ürességét, és elkezdünk vágyni az élet értelmének megtalálására.

Világunk értelme az, hogy képessé tegyen bennünket arra, hogy tudatosan fölé emelkedjünk a következő spirituális dimenzióba.

Kérdés: Mit jelent az, hogy tudatosan? Folyamatosan különböző vágyak támadnak fel bennem, és rohanok, hogy örömmel töltsem el őket. Ezeket a vágyakat egyedül kell kitalálnom a spiritualitásban?

Válasz: Egyszer az ember belefárad vágyai beteljesülésének hajszolásához, és többé nem azonosul velük. Felismeri, hogy vágyainak ezek a szándékai, és ezeket folyamatosan teljesítenie kell. Bár ebben örömét érzi, nem akarja, hogy többé ez irányítsa; független akar lenni, és nem rabja ezeknek a kellemes érzéseknek.

Aztán gondolkodni kezd: „Hogyan tudok ezen felülemelkedni? Miért kell folyton különféle örömöket kergetnem? Miért adom el magam mindig ezeknek az örömöknek? Ez elég az életemre? Ez kielégít engem? El kellene gondolkodnom azon, hogy kell-e mindez? Ezek múló örömök, amelyek minden másodpercben változnak, így az egész életem az élvezet hajszolásán és a fájdalom minimalizálásán múlik.”

Kérdés: Mi ennek az alternatívája a spirituális világban?

Válasz: A spiritualitásban az ember elkezdi elérni léte értelmét, és ez az elérése megmagyarázhatatlan érzéssel, leírhatatlan érzéssel tölti el, hogy elérje a harmóniát, a felső létet, az igazságot, a valódi célt, mindazt, ami a korporális világban nem létezik. Ha valaki rosszul érzi magát a világunkban, azt azonnal jó érzésre kell váltania, és így újra és újra, és ez lesz élete célja. A spirituális világban az az ember, aki eléri mindennek a jelentését, ami történik vele és ami túl van rajta, ez a teljesség, harmónia, egyensúly és örökkévalóság érzését kelti benne.

Forrás : https://laitman.com/2016/05/understanding-the-goal-of-life/#gsc.tab=0