2021. december 17., péntek

A benned lévő teljes valóság feltárulása

Kérdés: 

Mi a Kabbala bölcsessége?


Válasz: 

Egy bizonyos hatás leereszkedik hozzánk a felső gyökértől (a teremtés gondolatától) felülről lefelé az összes világon keresztül, és végül eléri a végső pontot, ezt a világot. Magában foglalja a külső és a belső részeket: az öt felső világot és a teremtett lényeket.

Az egész univerzum világokból és lelkekből áll, amelyek a világokban léteznek. A Kabbala bölcsessége mindent megvizsgál, kivéve a tényleges gyökeret: azt, hogy hogyan terjed felülről lefelé, majd tér vissza alulról felfelé, ami mind az azt elérő személyhez viszonyítva történik.

Ebben a rendszerben van valaki, akit „embernek” neveznek (egyelőre nem tudjuk, ki ő). Mindent, ami feltárul vele kapcsolatban, a Kabbala bölcsességének nevezik.

Ebben a pillanatban ezen világ valóságában létezem, és mindent öt érzékszervemmel érzékelek: látás, hallás, ízlelés, szaglás és tapintás. Segítenek feltárni és érzékelni bármit, ami rajtam kívül történik, de nem tudom, hogy valójában mi történik ott.

A fizikusok azt mondják, hogy a hullámok befolyásolnak bennünket, és a hullámokon kívül más nem létezik. A vegyészek azt mondják, hogy ezek bizonyos anyagok, molekulák közötti reakciók. Azonban az számít, hogy érzékelek bizonyos hatásokat, és reagálok rájuk. Ez az én belső érzékelésem, és mások másképp reagálhatnak.

Mindannyian emberek vagyunk, és mindannyian ugyanúgy működünk. Emiatt nagyjából ugyanazokat a dolgokat érzékeljük. Egy másik lény más valóságot érezne. Minden lény tulajdonságai, jelleme és információs génjei szerint érzékeli a világot. Az emberek, állatok, rovarok, növények, sőt a sziklák is különböző módon érzékelik magukat és környezetüket.

A Kabbala azonban csak arról beszél, ahogyan az emberek érzékelik a világot. Bár még itt is vannak különbségek, mégis van egy bizonyos közös felfogásunk. Még mindig megértjük egymást. Benyomásaink annyira egybeesnek az ásványi, a növényi és az állati szinten, hogy teljesen egyben vagyunk velük.

Az észlelési nehézségek csak az emberi szinten kezdődnek, ahol a pszichológia, az egyéni jellemzők, az észlelések és az érzések kezdődnek. Ha csak az öt érzékszervre gyakorolt hatást vizsgáljuk, amelyet még nem torzítottak el a pszichológiai észlelés tényezői, akkor mindazt, amit magunkban észlelünk, azt 
az e világ észlelésének nevezzük.

Amikor a teljes öt spirituális világot így érjük el, ezt hívják a Kabbala bölcsességének: a teljes leereszkedés felülről lefelé, az elejétől a végéig és vissza a végétől a kezdetekig, minden célt és rendszert, okokat és következményeket, minden az utolsó részletig. Így a Kabbala elmagyarázza, hogy ki az ember, mi a célja, miért van szükség a felülről lefelé való leereszkedésre, és arra, hogy mi vár ránk az emelkedés végén.

Ez a bölcsesség mindent magában foglal. Magába foglalja a fizikát, a kémiát és az ember életét ebben a világban. Minden benne van. A Kabbala a teljes valóság feltárása abban a személyben, aki eléri azt. Az ember felemelkedik a spirituális világokon, és annak egyik szakaszában éri el a valóságot: az első, a második, a harmadik szinten és így tovább. Amikor felemelkedik a következő szintre, világossá válik, hogy az összes előző szint benne van ebben a szintben.


Forrás :
https://laitman.com/2011/02/kabbalah-revelation-of-the-entire-reality-within-you/