2021. július 17., szombat

Ne vesztegessük időnket a lehetetlenre


 A Kabbalában a “tiltott” azt jelenti, hogy “lehetetlen”. Valami tiltott annál fogva mivel az ellenkezik a természet törvényeivel, és nem lehet véghez vinni. Azonban mi a rejtettség állapotában vagyunk, mely azt hiteti el velünk, hogy képesek vagyunk ezeket a cselekedeteket elvégezni és azokból hasznot hajtani. Mégis a Kabbalisták figyelmeztetnek minket, “Ez tiltott!”, mint amikor egy kisbabához beszélünk, aki kárt akar okozni magának.

A kár mely abból származik, hogy nem megfelelő tetteket hajtunk végre nem feltétlenül érkezik közvetlenül, jöhet közvetett módon is. Ennél fogva úgy tűnhet számunkra, hogy megfelelően cselekedtünk, és akár profitra is tettünk szert, míg valójában csak vesztegetjük életünket haszontalan, és valószínűleg káros tettekre. Hosszú időbe, és sok szenvedésbe telik míg mindezt felfedezzük.

Ezért figyelmeztetnek minket a Kabbalisták, “Ne vesztegessük időnket és erőfeszítéseinket. Semmit nem vagyunk képesek ily módon megváltoztatni, mivel a Természet rendszere másképpen van elrendezve, mint azt mi elképzeljük!” Ahogy telik az idő elkezdünk elmaradni és nem végezzük el, amit elvárnak tőlünk. Azonban az erő érettségi szintünknek megfelelően viselkedik, egyre nagyobb előrehaladást követelve tőlünk.

Mivel nem haladunk előre, továbbra is nyomást, problémákat és szenvedést érzünk. Ezért mondják nekünk a Kabbalisták, “Te nem vagy képes ezt tenni!”. Nem próbálnak minket rábeszélni, hiszen nem képesek ezt nekünk olyan módon elmagyarázni, ahogy a tanár magyaráz valamit a gyerekeknek, azt mondva, hogy ne cselekedjünk egy bizonyos módon, mivel nem vagyunk képesek saját szintünknél magasabbra látni. Ezért mondják nekünk keményen: “Ez tiltva van!”. Azonban annak érdekében, hogy meghalljuk őket be kell lépnünk egy csoportba, és tanárt kell keresnünk magunknak.


                          

                                                                                   Dr. Michael Laitman