2019. március 10., vasárnap

Az emberi lény a gondolatok és érzések rendszere



Mi csak egy vágy vagyunk, egy erő. Ez az erő magához vonzza a kellemes  kitöltéseket, amik szükségesek és alapvetőek számunkra és elveti és eltávolítja mindazt, ami kellemetlen, felesleges vagy önmagában káros. Ez azt jelenti, hogy létezik egy erőrendszer, amely hat bennünk.

A kabbala valóságérzékelés részében megtanuljuk, hogy az összes érzékszervünk által érzékelt jeleket, magunkban  jónak vagy rossznak érezzük. Például az orrunkban kis szőrszálak vannak, amelyek elnyelik a különböző illatanyagokat. A szagláson keresztül élvezzük az illatokat.

Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos frekvencia befolyásolja a szaglásunkat. Ez a szaglásérzet elektromos jelet küld az agynak, és az agy meghatározza az illat szintjét és minőségét a különböző paraméterek, mint kellemes, kellemetlen és így tovább.

Rendszerekről beszélünk. Megértem, hogy az érzésekről akarsz beszélni, de helyesebb lenne mindent a hullámok szerint rendezni az erők szerint, ahogy a szokás a Kabbala bölcsességében. Hiányzik a belső fejlődésünk. Minden bennünk létezik: minden ember, a teljes világ és a Teremtő, aki a legnagyobb örömként érezhető.


                                                                                                            - Michael Laitman -
                                                                                              http://laitman.com/my-blogs/