2019. február 25., hétfő

A Teremtő mindenben létezik

 Kérdés:

Vajon különbséget tesz-e a Teremtő, hogy hogyan adakozom Neki, mondjuk, a gyermekemnek adakozok, vagy egy Dél - Amerikában élő őslakosnak?

Válasz:

A Teremtő az adakozás és a szeretet általános minősége, amely magában foglalja az élettelen, növényi, állati és emberi természet minden részét. Ő minden ilyen állapotban létezik.. Az érzékelésünk problémája az, hogy nem tudjuk megtapasztalni Őt a teremtés egészétől elkülönülve. Más szóval, ez a minőség a teremtés minden részében létezik, a velük való kapcsolatunkban, és semmiképpen sem különbözik tőlük. Nem lehet elválasztani a Teremtőt tőlük, és azt mondani: „Itt van a Teremtő, és ez az Ő megtestesülése az emberekben.”

Megjegyzés:

Általában a Teremtőn gondolkodó személy valamilyen objektumként képzeli el, akár könyörög, akár köszönetet mond Neki, anélkül, hogy kapcsolatba hozná az emberiséggel.

Válasz:

A probléma az, hogy nem tudjuk elképzelni a Teremtőt az emberiségtől elkülönítve, az emberektől elkülönítve, csak velük együtt. Minden ember mögött meg kell látnunk a Teremtőt. Ellenkező esetben nem fogjuk megtapasztalni Őt. Amikor megfelelően viszonyulsz az emberekhez, bennük meg fogod találni azt az egyesítő erőt, amelyet „Teremtőnek” nevezünk.

Kérdés:

Ha megpróbálok valamit tenni valakinek, azt jelenti, hogy valamit akarok tenni a Teremtőért?

Válasz:

Ha megpróbálsz valamit kifejezetten a másikért tenni, anélkül, hogy valahogy összekapcsolnád a saját képeddel, akkor a másikban felfedezed a Teremtőt.

                                                         
                                                                                                                    - Michael Laitman-