2018. október 24., szerda

Ki irányítja az agyat?

A Hírekből: 

(Veche.Razved): "Az Akadémikus, és a Neurológiai és Idegsebészeti Neurológiai Klinika Tanszékének vezetője, Arnold F. Smeyanovich neurológus több mint 47 éves gyakorlattal rendelkezik, és közel 9000 betegen végzett agysebészeti beavatkozást. 

"Igen, egy olyan anyagot látok magam előtt, amelynek sejtjei telve vannak megannyi tudással, mint amilyenné akarok válni, például Newtonná, és minden kutató előtt megemelem a kalapom, mert még mindig nem világos, hogy ez hogyan működik. Az idegtől, fülektől vagy szemektől érkező jelekből egy "kép" keletkezik. Azonban végül felismeri.- és ez a képesség a majmoknál is megvan -, hogy ez egy lámpa, vagy éppen önmaga. Világos, hogy az agy erősebb, mint bármely szuperszámítógép.

"A legcsodálatosabb dolog az, hogy a tudatosságnak nincs helye a testben, és az agy és az elme közötti kapcsolat - mind összetett rejtély. Talán a Teremtő irányítja."

Dr. Laitman: 

Ma a tudósok már nem félnek a Teremtő koncepciójáról beszélni, és ezzel megerősítik, hogy ez a megértésen, az elmén és a modellezésen túl van. Vagyis megértik, hogy bizonyos agyi területek ingerlésének meghatározó hatása szerint létezik az összetett kapcsolat egy speciális formája és valamilyen kapcsolat van közöttük és további kapcsolat valahol máshol.  Azon túl?  Nem tudják mi van. Azonban ennek lényegét nem értik. Nem értjük, mi történik valóban belül, mi a gondolat, amely el van ültetve egy személyben, és egy érzést ad egy adott kiterjedés létezésének. A gondolat  egy képet ábrázol az embernek, ami befolyásolja őt; ez valamivé válik, hatással van rá, és ott információfeldolgozás történik. Hol van mindez? Nem az agyban van.

Valójában csak egy óriási "agy" létezik, amelyet energiamezőnek neveznék, amelyben minden létezik. Ezt a mezőt nevezzük a Teremtőnek. Folyamatosan kapcsolódunk ehhez a területhez, és többé kevésbé megtalálhatók vagyunk benne. Meg kell próbálnunk, hogy ne korlátozzuk magunkat a szürke anyaggal vagy apró részecskékkel, hanem értsük meg, hogy ezen a mezőn kívül semmi más nincs. Sajnálatos módon nem látjuk azt teljes kapacitással; nem látjuk, hogy mindenki egymáshoz kapcsolódik egy egyedülálló módon és teljes egészében. A teremtés valódi képe kitér előlünk, és úgy tűnik számunkra, hogy hogyan és hol nem értik meg. De éppen az a felfedezés, hogy az agy jellemzői végtelenek, és csak egy része, amely biológiai kapcsolatban áll a spirituális szuperszámítógéppel, amely elfogadja azt a tényt, hogy mi ténylegesen megtalálhatók vagyunk a Teremtőn belül, és hogy a az emberiség küldetése az, hogy felfedezzük a Teremtővel való kommunikációt.

A hírekből: 

"Az élettan és orvostudomány terén Nobel díjjal jutalmazott John Eccles úgy gondolta, hogy nem az agy "termeli" a gondolatot, hanem csak kívülről veszi magához azokat. Honnan származnak az elméletek, hipotézisek és felfedezések? - A fiziológusok számára nem ismertek ezek. Én ugyancsak azt gondolom, hogy az agy - a létezés a létezésben, egy rejtély.

Dr. Laitman: 

Ez igaz. Tehát ezért szükséges a Kabbala bölcsességének tanulmányozása.

A hírekből:

"Amikor látom, milyen gyönyörűen rendezett a szív és az agy, amelyeknek nincs analógiája a természetben, kétségem sincs, hogy itt semmi sincs Isten keze nélkül. A nagy orosz sebész, Nikolai Pirogov azt írta, hogy "valakinek az agya a gondolat világának a gondolat teste. Fel kell ismerni a létezést, ami az agy gondolatai mellett, egy másik, magasabb világ.”

Dr. Laitman: 

Igen, természetesen. Mindannyian az úgynevezett agyon keresztül állunk kapcsolatban egymással. Azonban ez nem egy agy, hanem a lélek.

Megjegyzés: 

Amikor megkérdezték Smeyanovicht: "Mit gondol, hol van a lélek helye? Az agyban, a gerincvelőben, a szívben?" Azt válaszolta: "Azt hiszem, ennek a szubsztanciának nem kell hely. Ha van, akkor az egész test olyan - mint egy házigazda."

Dr. Laitman: 

Nem. A lélek hatalmas erőteret jelent; ez a magasabb intelligencia ereje, amelyben létezünk.

Kérdés: 

Meg lehet határozni, hogy hol található?

Dr. Laitman: 

Először is, a felső világban nincs hely, tér vagy mozgás. Másodszor, a testünk nem létezik. Ez egy olyan illúzió, amely bennünk ábrázolódik. A Zohár könyve és a Kabbala bölcsessége nyíltan azt mondja, hogy magunkat és világunkat a kiterjedés és nagyon korlátozott formák között képzeljük el, amelyek valójában nem léteznek. Ez inkább csak egy illúzió.

Kérdés: 

Az akadémikusok képesek ennek a megértésre?

Dr. Laitman: 

Elméletileg vagy más módon úgy vélem igen, de nem tudják tudományosan elérni. Ez más látásmód megszerzését igényli. Fokozatosan elérik a Kabbala bölcsességét, eltávolítják a "szürke anyaguktól", és elkezdik érzékelni a világot az adakozás vágyán keresztül. Jelenleg a világ érzékelésének alapelve az intellektuson keresztül történik a  kutatókban, de ennek egy vágyon keresztül kell történnie. Amekkora mértékben egy ember integrálódik ebben, elkezdi észlelni az igazi világot.

                                                                                                                                                                 Via - Laitman Blog