2018. augusztus 6., hétfő

Mennyire félrevezető azt gondolnunk, hogy Isten hozzánk hasonló

Már gyermekkoromban is, még mielőtt megismertem volna a Kabbala bölcsességét, soha nem gondoltam arra, hogy a felsőbb erő hasonlít egy olyan hús, vér emberhez aki eszik, iszik, alszik és időről időre megbetegszik, illetve kinézetre sem mindig vonzó látvány. Számomra az sem volt érthető hogy egy ilyen a korlátozott, átmeneti test olyan erőt tükröz, amely állítólag univerzális, örök és magasztos.

Szóval meglepődtem, amikor meghallottam, hogy egy új kutatásban azt kérték a résztvevőktől, hogy írják le, mit gondolnak, hogyan nézhet ki Isten arca. Több száz amerikai hívő eredményeit összevonva a kutatók összerakták az "Isten arcát".

Ha a Teremtő képe valóban olyan mint egy emberi lény, akkor valami baj van azzal a Teremtővel ...

Kabbala szerint az "Isten," vagy "a Teremtő" a teljes, feltétel nélküli szeretet és adakozás minősége. Ez egy spirituális erő, amely nem rendelkezik semmiféle testi ábrázolással, ez egy olyan erő, amely az egész valóságot irányítja és támogatja, és a célja egy: a jót cselekedni. E célból a Teremtő létrehozott egy teremtményt, akinek rendeltetése, hogy elérje a végső jóságot - az abszolút szeretet és az adakozás isteni, örök minőségének megszerzésével.

Azonban a tökéletesség elérésének útja a tökéletlenséggel kezdődik. A Teremtő "összetörte" a teremtett lényt, amely pontosan ellentétes állapotba helyezte - az önmagának való megszerzés minőségébe. Ennek eredményeképpen mindannyian összetört darabok vagyunk a teremtett lényből, és a korporális valóság amelyet ismerünk, a legtávolabbi állapot a Teremtőtől.

Valójában nincs kapcsolatunk az abszolút szeretet és adakozás minőségével. Még akkor is, amikor azt gondoljuk, hogy másoknak adakozunk, ez egy illúzió; az adakozásunk összekeveredik az önérdekkel. Ezért nem meglepő, hogy a tanulmány résztvevői a legszebb és legmagasztosabb képet választották. Ez a teteje annak, amit az emberi képzelet képes elővarázsolni. Ez azt is megmagyarázza, hogy egyes résztvevők miért választottak olyan képeket, amelyek tükrözik a politikai spektrumon való helyzetüket.

Sajnálom, hogy megölöm a romantikát, de bármilyen emberi kép, akármilyen gyönyörű is lehet, soha nem fog kapcsolódni a Teremtő (a Természet) valódi képéhez. Vagyis a feltétel nélküli szeretet és adományozás minőségéhez.

Akkor hogyan "vonzzuk" a Teremtő helyes képét?

Először : Töröljük el a testi ábrázolást. 

Másodszor : Fogadjuk el belsőleg, hogy a Teremtő nem érzékelhető az öt érzékünkön keresztül. 

Harmadszor : Megtanuljuk, hogyan fejlesszünk ki olyan belső tulajdonságokat, amelyek hasonlóak a Teremtő tulajdonságához.

Az a személy, aki megtanulja, hogyan fejlessze ki a szeretet univerzális attitűdjét és adományozását minden teremtett lény és a valóság egésze felé, belsőleg hasonlóvá válik a Teremtőhöz. Így új gondolataival és vágyaival a Természet képét építheti magában. A Kabbala autentikus bölcsessége olyan módszer, amelyet nemzedékekre szőttek meg azon emberek ezreinek gyakorlati tapasztalata alapján, akik elváltak a testi ábrázolástól és megszerezték a Teremtő belső tulajdonságait. Néhányan írásban rögzítették felfedezéseiket, és továbbadták a következő generációknak. Ma bármelyik ember használhatja módszerüket új, belső "ecsetek és színpaletták" készítésére, amelyekkel a Teremtő képét megrajzolhatják.

Hatalmas örömmel várjuk, hogy kipróbálja: Kabbala Akadémia

Dr. Michael Laitman írása a Medium-ban