2018. május 20., vasárnap

Világok rendszere

A kabbalisták egy időben érezik világunkat és a spirituális világot, és élnek azokban, és átadják nekünk a tudásukat és a megismeréseiket. Azt mondják, hogy a világon kívül sok más világ is létezik. Ezek a világok olyanok, mint a körkörösen elhelyezkedő körök. A világunk a legbelső körben van. Ezt a kis kört hívjuk "univerzumunknak".

Mindegyik kör önmagában egy világ. Öt kör van összesen, vagy öt "világ". Minden kör érezheti magát és az alsóbbakat, de a felsőbbeket nem. Ezért mi, akik a legalacsonyabb körben vannak, csak saját világunkat érezzük. Azonban ha valaki képes felemelkedni az érzékeivel a spirituális világ felé, egy magasabb körhöz, képes lesz arra, hogy érezze azt a világot, és az alatta lévő világokat is.

Így a kabbalisták számos világban élnek egyszerre, ezért tudatában vannak a világ minden eseményének okainak és következményeinek. A Kabbala bölcsességével és a további érzékszervekkel az ilyen emberek minden érzésen keresztül érzékelik a tágabb képet. Gondolataik és cselekedeteik világossá válnak, mert felfedezik eredetüket, a spirituális gyökereiket.

                                                                      Dr. Michael Laitman