2018. május 31., csütörtök

Élet és Halál

A fény, amit az emberek a klinikai halál során látnak, ami a béke érzését adja nekik, annak van valami köze a Körülölelő Fényhez?

(A Fény, a felső erő, az egyetlen és kizárólag létező erő az univerzumban A Körülölelő Fény elnevezése ennek a Fénynek, azon hatása szerint, amikor ez befolyásolja, és a következő szintre fejleszti a kabbala tanulót)

Ez a fajta érzés egy általános pszichológiai jelenség a klinikai halál során. Megtapasztaltam ezt, amikor egy hétig kómában voltam, és tisztában vagyok a hatásaival. Ez a szervezet fiziológiai reakciója. Miért kapna egy állati test Fényt csak azért, mert meghalt? Miért gondolják úgy, hogy a fizikai test halála korrekciót jelent? A halál után a test az állati szinten marad, éppúgy, ahogy élt. Hogyan hat ez a lélekre?

Az egyetlen dolog, ami hatást gyakorol a lélekre, az a korrekció. Ezzel szemben, ha a lélek egyszerűen kilép a testből, anélkül, hogy bármilyen spirituális munkát végzett volna, miért lenne jogosult a Fényre? "Szégyen" lenne, mint "a kenyér, amely nem az övé". Ha a Felső Világot egyedül úgy érnéd el, hogy a Felső Erő irányít, amely a születéstől a halálig működik rajtad, akkor hol lenne a szabad akaratod és a tudatos erőfeszítése? Ha a saját munkámon keresztül nem alkotnék magamban egy olyan edényt,, amely képes érzékelni a Felső Világot, hogyan ismerném ezt a Felső Világot?

Mi nem kapunk semmit a testünk halála után, mert az ugyanolyan állati szinten marad, mint életében. A halál utáni egyetlen dolog marad, a Reshimok (információs adatok, emlékképek). Ha azonban egy ember nem valósítja meg a Reshimokat, akkor egy új testben születik meg a régi Reshimokkal. A korporális test húsában nincs semmi spirituális vagy szent. Tiszteletben tartjuk a halott testet, mert ez a lelket reprezentálja a számunkra. Ezért arra törekszünk, hogy tükrözzük a Felső spirituális cselekményeket, ilyen szertartásokat végzünk. Ha ugyanezt tesszük a lelkünk erői által, akkor tényleges korrekciókat fogunk végrehajtani

Baal HaSulam ezt írta: "Nem érdekel, hol temetik el a csontjaimmal teli zsákot."


Michael Laitman 

http://laitman.com/my-blogs/