2018. február 4., vasárnap

Hogy a valódi univerzumot lássuk

Kérdés: Természetesen az önszeretet, mint túlélési program nem tűnhet el, de felette egy teljesen más szeretet építünk fel, a spirituális szeretetet?

Válasz: Nem. Életünk következtében egyáltalán nem szabad magunkra gondolnunk. Olyan társadalmat kell létrehoznunk, amelyben mindenki megkapja a szükséges dolgokat.

A jövőben az emberek még a legalacsonyabb rétegekben sem gondolnak magukra. Mindenki megkapja az élethez szükséges dolgokat, és csak arról gondoskodnak, hogy miként emelkedhetünk fel együtt a másokkal való kapcsolatban, egyre magasabbra és magasabbra a valódi világ elérésében. 

Végtére is, most egy álomban vagyunk. Nem látjuk az igazi univerzumot. Nem látjuk, hogy hol vagyunk. Magunkon belül élünk, mert az egoizmus bezár bennünket. A természet ásványi, vegetatív, élő és emberi szintje a vágyunk négy lépcsője, amelyen belül mindenféle cselekedetek jelennek meg, és úgy érezzük, mintha egy világ bontakozna ki előttünk. Azonban valójában ez nem létezik. Mindent magunkban érzünk, a mi szféránkban.

Dr. Michael Laitman