2017. november 16., csütörtök

A Felső Világ az információ világa

A modern fizikában az információ megmaradás törvénye a legalapvetőbb törvénnyé vált. Ezen fő törvény előtt volt az anyag az energia megmaradás törvénye, most pedig az információé. Általános szabályként a fizika az entrópia, vagyis a káosz arányával ellentétesen határozza meg az információt, de hogyan kapcsolódik az információhoz a lélek, a tudat?

Dr. Michael Laitman : Ez a fajta információ egyértelmű megértése a világ részei közötti kapcsolatnak, amiről mi a Kabbalában beszélünk. Az erők hálózatának észlelése, függésük és a hálózat objektumai közötti összeköttetések és kapcsolatok, ez az információ. Ezenkívül ez egyértelműen kalibrálódik és folyamatosan változik, átáramlik egyik helyről a másikra, mint egy óceánban, a mozdulatlan, növényi, állati és a beszélő természet összes szintje között. Az információ megtalálható az erők hálózatának minden pontján, az általunk felsorolt szinteken. Arra törekszik, hogy kitöltse saját magával a teljes teret, azaz, hogy ne hálózattá, hanem gömbbé, szférává alakítsa azt, és amikor elérte teljes terjedelmét, akkor a teremtmény eléri a teljességet. Valójában a teljes információ az, amit mi "Teremtőnek" nevezünk. Minden, ami ezen túl létezik, a tudás mellett, az a teremtmények közötti összeköttetés hálózata. Ez a hálózat teszi lehetővé számunkra, hogy felfedezzük az információt, ami kitölti a teret.

Maga az információ már rendelkezésre áll, teljes egészében, felfedezése csak a mi vonatkozásunkban történik. Ezt a tudatosságunk kiterjesztésének mértékével érjük el, amely lehetővé teszi a hálózat felfedezését. A mi világunkban ezt az információt teljesen különböző ágazatokra osztjuk, úgymint fizika, kémia, biológia, csillagászat stb. Azonban ez csak látókörünk szűkösségét és érzékelésünk gyengeségét jelzi. Valójában a spirituális világban lévő információ nem töredékekben létezőként érzékeljük, és nem a különböző tudományokban. Egyetlen egészként érzékeljük, így még egy apró részlet érzékelését is a Természet feltárulásának nevezik. Más szavakkal az információ megmaradásának törvénye azt mondja, hogy zárt rendszerben az információ mennyisége rögzített. A mi világunkban csak egy apró pislákolás létezik, amely a felsőbb világból ereszkedik le. A tudósok vonzódnak hozzá, de potenciális akadályba botlanak a két világ között.

Van valamiféle "táplálás", amely a felső világból ereszkedik a mi világunkba?

Dr. Michael Laitman : Kétségtelenül ! Világunk folyamatosan egyre több "táplálást" kap a felső világtól. Egy adott programra van beállítva, és ez buzdít bennünket a további fejlődésre. Ha nem lenne ez a ragyogás és ennek megnyilvánulása a világunkban az egyre több információ formájában, akkor nem törekednénk erre. Egy személyt még tudat alatt sem lehet valami olyan felé vonzani, ami nem létezik. Tehát az információ van előbb, majd később az erre irányuló vágy felébresztése. Ez azt jelenti, hogy a fizikai világ egy olyan nyílt rendszer, amelybe kívülről folyamatosan tudás áramlik be. Ez hozzájárul az emberiség minőségi fejlődéséhez. Tehát remélem, hogy egyre több Kabbalista fog áthaladni a mi világunk és a következő szint közötti potenciális elválasztó vonalon (Machsom), és ez olyan jó, és előnyös kapcsolatot hoz majd létre azok között, akik az elválasztó határvonal alatti és fölött vannak, hogy kölcsönösen segítjük egymást, hogy egyre több embert haladjon át a korláton, vagy még pontosabban az érzékelésükön és akkor meg fogjuk érteni, hogy még a fizikai testeknek sincs helye a világunkban, mert ez csak a fizikai létezés szubjektív érzéseinek egyike.


                                                                                                                 Via - Laitman Blog