2017. április 17., hétfő

A jövő társadalmának aggodalmai

A modern társadalom nagy számú embert képes majd eltartani, de nem lesz képes majd lefoglalni őket. Mit tehetünk ez ügyben?

Tudnunk kell, hogy minden egyénnek fontos szerepe van a rendszerben. Minden ember az általános lélek részét tartalmazzák, aminek át kell esnie a korrekción, számos életciklus során, amíg itt, ebben a világban van.

Ezért tilos embereket ölni. Mindenkinek élnie kell a saját idejének megfelelően, amit a természet adott neki, és be kell teljesítenie a sorsát ebben az életben.

Valójában az lesz a jövő társadalmának aggodalma, amelyről Baal HaSulam beszél a "Béke a világban" című cikkében: „Mindenki különleges, és senki sem tudja helyettesíteni őt a maga részérnek kijavításában az általános rendszer mozaikjában, amely az egyetlen lélek, akit Ádámnak nevezünk.”

A jövő társadalma minimális időt tölt majd az alapvető szükségleteinek kielégítésével, és minden egyénnek biztosít mindent, amire szüksége van, akár dolgozik, akár nem, beleértve az altruisztikus integrál oktatást a lelkének korrekciója érdekében, vagyis a teljes egységet a társadalom minden tagjának.