2017. március 20., hétfő

Miért kellene fetámasztanunk a halottakat?

Az amerikai bio-technológusok azt tanulmányozták, hogyan lehet feléleszteni a halott embereket - olyan embereket, akiknek az agyuk már meghalt, de belső szerveik még működnek.
Vajon lehetséges feléleszteni egy olyan személyt, aki vegetatív állapotban van? Vissza lehet-e még hozni az életbe?

Egy a lényeg, ezek a kutatások lényeges kormányzati vagy magán támogatottságot élveznek. De a finanszírozás daccára nem fognak eredményre vezetni. Miért? A judaizmus szerint, amikor egy ember meghal, hívni kellene egy ravatalozót és a testet amilyen gyorsan csak lehetséges el kellene temetni a földbe. Nem fog már többé érezni semmit, különben is, már halott, miért kellene feltámadnia? Amikor az agy meghal az valójában a teljes halál. 

Ezt követően az ember soha nem lesz már ugyanolyan, úgy fog viselkedni mint egy robot vagy egy zombi. Ha az agy meghal semmit nem lehet már tenni, bár lehetséges, hogy a test gépiesen működik tovább. Nem lesz emberi lény többé, mivel a neuronok halnak meg először. Az ilyen halottak feltámasztásának semmi értelme nincsen. 

Dr. Laitman nemrég beszélt arról, hogy az emberek 150 évig vagy akár 200 évig fognak élni, de mi értelme mindennek? Csupán annyi, hogy félünk a haláltól és el akarjuk halasztani azt.

Bizonyos helyzetekben szükségét érezhetjük, hogy fenn tartsuk az életet egy személy számára, aki már agyhalott, és kómában van hosszú ideje.

Dr. Laitman szerint ez azonban, nem szükséges, mindennek természetesen kellene történnie. Hiszen mi értelme van egy személyt műszerekhez kötni, ami fenntartja az életműködését? Ez nem a normális testi működés, mivel ez a személy nem tud kapcsolódni a külvilággal illy módon, így mi értelme van ennek? 

Tehát akkor értelmezhetjük mindezen kutatásokat csupán egy olyan tevékenységnek, ami arra irányul, hogy megszerezzék a finanszirozási forrásokat?

Dr. Laitman szerint igen, a tudomány kapaszkodik és bízik a finanszírozásokban. Másként a tudósok mit csinálnának? Nekünk rá kell jöjjünk arra, hogy az élet természetes áramlását nem tudjuk legyőzni. Természetes körülmények között kell élnünk, mivel a testünk ezért jött létre. Senki nem fogja elérni a várható élettartamunk kiterjesztését. Mindenesetre ez egy véges folyamat. Mivel a jövő különféle életeket tartogat a számunkra, ami sokkal jobb, mint a legrosszabb ezen az egész világon.