2016. december 15., csütörtök

Az élet programja - 4. rész

Milyen lesz a jövő embere?

Az emberi fejlődés célja, hogy olyan mértékben megváltoztassa a tulajdonságainkat, hogy a lezárt, süket szíveinket megnyissuk mások felé.

Ezt a célt a természet állította számunkra. Amikor küzdünk ezért a célért, új érzéseket fedezünk fel, és helyettesítjük az egoista vágyainkat az adakozás vágyával. Ez az új hozzáállás lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzünk egy új világot.

Mi az adakozás vágya?

Az a vágy, hogy adakozzunk másoknak, megosztozzunk és törődjünk velük. Teljes szívünkből szeretnénk kapcsolódni valamihez, ami rajtunk kívül található.

Azonban még most nem tudjuk ilyen módon kezelni felebarátainkat, mivel az emberek körülöttünk egoista módon cselekednek, és annyit érhetünk el ha önzetlenül viselkedünk, hogy ők kihasználnak minket. Ezért kezdjük el egy kis csoportban végrehajtani vágyainkat, amely arra törekszik, hogy semlegesítse az önzést és kapcsolatra lépjen másokkal. Elkezdünk egy új valóságot érezni a mi közös, jóindulatú, a kölcsönös vágyunkban.

Az emberek a jövőben teljesen különböznek a kortársainktól, mintha idegenek lennének?

Az egyetlen dolog ami más lesz az a hozzáállás, a vegetatív, élő és beszélő szinthez. A jövőben az emberek úgy fogják érzékelni a többi embert, mint ahogy saját magukat is érzékelik most.

Ez azonban egy hosszabb folyamat. Ha másokkal már most önzetlenül kezdünk el viselkedni, akkor egyszerűen csak kihasználnak bennünket. Ezért csak azoknak nyitjuk meg a szívünket, akik készek ugyanígy válaszolni nekünk.

Egységre kell lépnünk, egy ember egy szívvel. Ha sikerül, akkor egy új világot fogunk érezni a mi közös vágyunkon és a közös szívünkön keresztül.