2016. december 1., csütörtök

Az élet programja - 3. rész

Milyen tulajdonságokat kell megváltoztatnunk, hogy elérjük az új, határtalan világot? Hogyan tudunk összhangba hozni ezeket hiszen mindannyian különböző tulajdonságokkal rendelkezünk.

Mindannyiunknak egyetlen közös tulajdonsága van – az egoista vágy, ami a folytonos öröm keresésre hajt bennünket.

Ebben a minőségben élünk és nem akarunk megváltozni, mert nem ismerünk semmi mást, mint a vágyat, hogy kitöltsük magunkat. Irigyeljük mások elégedettségét és ugyanazt szeretnénk. Így haladunk.

Valójában ez az, ahogyan ez a világ fejődött a múltban, de ma már a végéhez közeledik. Nincs vágyunk, hogy előre haladjunk, mert látjuk, hogy ez a fejlődés céltalan. Mi értelme van ebben a végtelen versenyben új örömöket hajkurászni, mint a hörcsögök a futó keréken?

Az emberek csalódtak az életben, látván, hogy csak felhasználták őket. Nem tudják, miért élnek. Ezért annyira népszerűek az antidepresszánsok és a kábítószerek manapság. A jövőben ez a vár az egész emberiségre, hacsak nem tárunk fel hirtelen új célt, új lehetőségeket.

Máskülönben örülni fogunk, hogy csalódtunk a régi világban, és látjuk, hogy az nem ér semmit. A Kabbala lehetőséget kínál, hogy belépjünk egy másik világba. Az életünk az elmúlt néhány évtizedben csak azért volt, hogy meg akarjuk szabadítani magunkat belőle. Ma a pokolban vagyunk, de van egy másik világ is, az úgynevezett paradicsom.

És mi beléphetünk a paradicsomba, ez nagyon egyszerű. Csak meg kell nyitni a szívünket mások felé, és mindenkivel össze kell kapcsolódnunk. És most, még nem mindenkivel, hanem azokkal az emberekkel, akik szintén szeretnének belépni az új, csodálatos világba.

Mit jelent kinyitni a szívünket másoknak?

Ez azt jelenti, hogy egy emberré válunk egy szívvel, összekapcsoljuk a szívünket. Ez a feltétele annak, hogy belépjünk a jövő világába. Ez az egyetlen tulajdonság, amit meg kell változtatni magunkban: meg kell nyitnunk a zárt szíveinket.

... folytatása következik ...