2016. november 22., kedd

Z-Nemzedék - A korrekció generációja

A hírekben (Media Polesye) olvashattuk, hogy az utóbbi időben az angol nyelvterületen a millenials (ezredfordulósok) generációja után egy új nemzedék formálódott, akikre cenntennials (azaz a századfordulósok) néven hivatkoznak. 

Úgy is hívhatjuk őket, hogy a Z-Generáció (ők azok, akik 1996 - 2000 után születtek). Ennél a generációnál fordul elő a történelem során az első alkalommal, hogy a szülők és gyermekek generációja között igen nagy mértékű különbözőség van.

A Z-generáció már az internet korszakába született. Nem emlékeznek milyen volt az élet az internetre kapcsolt készülékek nélkül, napi 8 óránál többet töltenek az okostelefonjaikkal, tabletjükkel és olyan természetesen használják az applikációiat mint, ahogy levegőt vesznek. A Z-generáció nem osztja szét a világot digitális, és valóságos részre, az életük simán átfolyik a képernyőre és vissza.

Ennél a generációnál figyelhető meg, hogy nem szeretnek sokáig koncentrálni, szükségük van arra, hogy rövid időn belül a maximális mennyiségű információt megkapják. Tanulmányaikat szoros kapcsolatban folytatják a technológiával, magától érteteődő számukra hogy a világhálót használva szerezék be a különböző témakörök tudásanyagát. A fejükben a tankönyv minden bekezdését a Wikipedia hiperhivatkozásai hatják át.

Ők globálisan gondolkodjanak, mert azonnal információt kapnak a világ minden tájáról. Ez a generáció az interneten kommunikál, emailt, hangulatjeleket, képeket használ. Mindennek gyorsan készen kell lennie, számukra a gyors munka fontosabbá válik, mint valaha.

Dr. Michael Laitman megjegyzése: Ez a generáció fogja megalkotni az alapját az ember és a társadalom korrekciójának. Emiatt születtek. Szükséges, hogy alkalmazkodjunk hozzájuk, hogy tanítsuk őket a korrekció módszerére a kabbala bölcselete alapján.