2016. november 10., csütörtök

Született altruista

A hírekben (newsroom.ucla) olvashattuk, hogy: "Miután feltárásra kerültek az agyterületek, amik hajtóanyaggal látják el az empatikus impulzusainkat - és ideiglenesen letiltják a többi területet úgy, hogy szembeállítják az említett impulzusoknak -, két UCLA agykutató rádöbbent az emberi természet optimista oldalára.

"Az önzetlenségünk talán jobban bele van programozva az agyunkba mint azt korábban gondolták" - mondta Leonardo Christov-Moore az UCLA Semel idegtudományi és emberi viselkedés intézetének posztdoktori munkatársa. 

"Az eredményekről a közelmúltban két tanulmány is beszámolt, ami rámutatott arra, hogy van lehetséges útja annak, hogy az emberi viselkedés kevesebb önzőséget, és több önzetlenséget mutasson" - nyiltatkozott így a másik kutató, Marco Lacoboni az UCLA pszichiátriai professzora. 

Dr. Michael Laitman megjegyzése: Baal HaSulam azt írja, hogy minden generáció 10%-a altruistának születik, és cselekedeteiket már meghatározta ezt a veleszületett minőség, amit megvalósítanak a különböző társadalmi kapcsolatokban.