2016. november 17., csütörtök

Barátok nélkül az élet veszélyes

A Harvard egyetem egyik tanulmánya szerint, az élet barátok nélkül legalább olyan veszélyes, mint a dohányzás (Newsweek).

Egy ember egy rendszer, amit számos tényezője befolyásol, magányosság, szomorúság, félelem, aggodalom, és mindenféle kétségek, és nyomás, amit a társadalom ráhelyez. Mindezek a tényezők létrehozhatnak egy hatalmas nyomást, amik súlyos betegségeket okozhatnak. 

A tanulmány szerint a vér fibrinogén szintje a magányos embereknek, akiknek nagyon kevés rokoni kötődésük, és csak néhány barátjuk van, 20% -kal magasabb (a magas fibrinogén szint embóliát okozhat, és előre jelzője lehet a szív-, és érrendszeri betegségeknek - a szerk. megjegyzése) mint a többi résztvevő vizsgálatakor.

Egy személynek szükséges, hogy érintkezésben legyen a társadalommal. Ez a természetünk. Ezért egy magányos ember állandóan és tudatosan keresi a kapcsolatokat, és ha nem találja meg azokat, akkor állandó stressz és nyomás alatt lesz. 

Mi a helyzet azonban a mai fiatalokkal, akik virtuális tér, a közösségi hálókon keresztül kapcsolódnak egymáshoz, ők valójában magányosak? 

Dr. Michael Laitman szerint igen, az utóbbi időkben a magányosság sokkal intenzívebben érződik, mert nincs semmilyen melegség a virtuális kapcsolatokban. Azonban ez még mindig egy pozitív folyamat, mert a növekvő magányosság vezeti a személyt a gonosz felismeréséhez. A kérdés az, hogy vajon ez a szenvedés hosszú útja mentén, vagy a fény gyors útja mentén valósul-e meg.