2016. szeptember 27., kedd

Hol van Jézus Krisztus a Kabbalában?

Kaptam egy kérdést nem sokkal ezelőtt az egyik tanulótól: "Az információk amiket te bemutatsz nekünk, a minket körülölelő világról elbűvölő. Mindenki a családomban ortodox keresztény vallású, olvastuk a Bibliát és az Új Testamentumot még gyermekkorunkban. A kérdésem azonban az lenne, hogy hol van Jézus Krisztus a bemutatott tudományodban? Ez aggaszt engem a legjobban, és ez az egyedüli dolog, ami zavar a te módszeredben."

A következőket válaszoltam neki: Jézus nem található meg, mivel az én tanításom a három fő kabbalista tanítására épül. Rashbi (A Zohár könyve), Ari, és Baal HaSulam (nézz utána munkásságainak, már magyarul is elérhető). Csakúgy mint más tudományok, a Kabbala sem képvisel semmiféle vallási kötelmet. Ez a fizikai erőkkel foglalkozik, melyeket a hatodik érzékszervünkön által igyekszünk vizsgálni, annak érdekében, hogy vágyaink korrigálódhassanak.

Ezzel ellentétben a vallási irányzatok bizonyos tevékenységek, vallási rituálékról beszélnek, kevésbé vagy egyáltalán nem az egyén önző vágyainak Felső fény által való korrekciójáról. Habár végső soron, minden vallás ugyanerre vágyik, amit aztán saját maga cselekedeteinek szeretne tulajdonítani.

- Michael Laitman -