2016. szeptember 22., csütörtök

Hogyan oldjuk meg a terrorizmus kérdését? - Riport Dr. Michael Laitmannal

Ha egységre lépünk, képesek leszünk legyőzni a terrorizmust?

A Kabbala bölcsessége szerint nekünk egységre kell lépnünk a belső gonoszunk, az egoizmusunkkal szemben. Ez a gonosz nem az emberben magában található, hanem az emberek között. Ha összefogunk, a terrorizmus és az összes többi probléma el fog tűnni majd a világon.

Meddig fog tartani, amíg a világ összes nemzete baráti kapcsolatokat hoz létre egymás között? Vajon addig folyamatosan lőni fognak egymásra?

A természetnek megvannak a maga szabályai. El kell érnünk egy integrált társadalom szintjére, ami az evolúció új szintjét jelenti, ami által felfedezzük a következő világot, a felsőbb világot. Ma az állati szinten élünk, ez nem az emberi szint. Az "ember" szó héberül Adam, ami a Domeh, hasonlítani szóból ered. Tehát az emberi szint eléréséhez saját magunk fölé kell emelkednünk.

Amikor elkezdjük érzékelni a világot a két ellentétes erőben, amelyek egyensúlyt teremtenek a jó és a gonosz között, akkor egy teljesen más képet fogunk látni. Azon túl, amit most látunk, az erők és a kölcsönös cselekedetek tökéletes és örök világát fedezzük fel. Ez az a világ, amit fel kell fedeznünk addig, míg a testünkben élünk, és ez az, amit a Kabbala tanít nekünk.

Abba kell hagynunk az terrorszervezetek bombázását, hogy csak a saját személyes növekedésünkkel foglalkozzunk?

Nem, folytatnunk kellene a harcot az Iszlám Állam és más terroristák ellen. Ha megtámadnak, vagy fenyegetnek téged, akkor meg kellene előznöd a katonáidat és neked kell elpusztítanod azokat előbb, de nem fizikai intézkedések által.

A fizikai intézkedésekkel önmagukban nem fogunk elérni semmit. Meg kell teremteni a helyes kapcsolatokat közöttünk, a helyes kölcsönös kapcsolatokat, amelyeken keresztül a jó erő - amit jelenleg a természet elrejt előlünk - feltárulhat a világon. Ekkor elkezdődik a gonosz erő kiegyensúlyozása és az olyan szervezetek, mint az Iszlám Állam és a gonosz minden formája ebben a világban el fog tűnni.

Most egyszerűen vissza kell tartani őket bombázásokkal, az ellenük való harcokkal, de tudnunk kell, hogy ezek által nem fognak eltűnni, csak a a természet jó erejének hatására tűnhetnek el.

Ez történik Európában is, és mi tehetetlenek vagyunk. A terrorizmus a világ egyre nagyobb részeit keríti markába, mígnem betölti az egész világot. Nincs más út, kénytelenek leszünk elfogadni a korrekció módszerét.