2016. június 18., szombat

A Természet az egység - 1. rész

Egy természeti "buborékban" élünk, mind a mozdulatlan, vegetatív és élő szintek. Ez által biztosítjuk létezésünket, és ez a környezet továbbítja, vagy elrendezi a számunkra pontosan azokat a körülményeket, amiket igényelünk a fejlődésünkhöz. 

Ily módon az állandó változások sokasága adatik meg nekünk. Valójában, összességében véve meg kell értenünk, hogy az ősrobbanástól kezdve ez a folyamat folytatódik a mai napig is, és annak teljes terjedelmében, a fejlődés általános ereje vitt minket előre a célja, a teljes egyensúly felé. 

A folyamat során a mozdulatlan, a vegetatív és az élő természet létrejött a föld színén, és utána az emberi faj. Egy adott pillanatában a történelemnek, ha akarta, ha nem, az emberi fajnak a "gyeplőt", azaz a vezetési eszközöket a kezébe kellett venni, hogy megfelelő módon váljon a fejlődés részesévé. 

Ettől a pillanattól fogva nem úgy vagyunk részesei a folyamatnak mint korábban. Amíg nem tudatosult a helyzetünk, mi ösztönösen fejlődtünk a mozdulatlan, vegetatív, és élő természethez hasonló módon, akik között szintén sok a gond és a probléma, és a körülmények nyomása, beleértve a katasztrófákat. 

Azonban minél többet fejlődtünk, annál jobban összekapcsolttá váltunk a folyamattal; mi tudatosan veszünk részt benne és megértjük azt, és ezért van több problémánk. Jelenleg ettől függünk: Elfogadjuk-e az üzenetet mi magunk, hogy együtt fejlődünk a természettel? 

Ha igen, akkor jó lesz nekünk, és ha nem akkor rossz lesz nekünk. Attól függően mi a fejlettségi szintünk. 

Ádám volt az első felfedezője az evolúció általános folyamatának, amelyen keresztül kell mennünk nem csak a "bestiális" anyagi szinten, hanem az emberi szinten is. Ádámtól kezdve, aki 5775 évvel ezelőtt élt, mi egy új periódusba költöztünk. A természeten belül "ágyazódtunk" be, a részvétel fokozata szerint, azzal hogy, készek vagyunk felkelni és meghívni magunknak, illetve a mozdulatlan, a vegetatív és az élő általános szintjei számára, egy jó, kellemes, gyors, és könnyű fejlődést.