2016. március 28., hétfő

A Kabbalista Sir Isaac Newton

Kérdés: Isaac Newton kéziratainak a nemzeti könyvtárban, Jeruzsálemben található gyűjteménye nemrégiben szerepelt az UNESCO „A világ emlékei” nevű nyilvántartásában, abban a listában, amely megőrzi és hozzáférést biztosít a spirituális értékek kincsestárához, amely hozzájárult az emberiséghez a történelem során.

300 év előzte ezt meg. Newton 1727-ben halt meg, nem volt felesége és gyermeke, és kéziratai az unokaöccséhez kerültek, aki otthonában tartotta őket. Newton rokonai át akarták adni írásait tudományos kutatás céljára, de az egyetem képviselői nem voltak hajlandók elfogadni őket.

Michael Laitman válasza: Newton egy nagyon különleges ember volt. Olyan volt, mint Einstein napjainkban, és emellett a természet mély kutatója is volt. Newton valójában komoly kabbalista volt, megtanult héberül is, kifejezetten ebből a célból.

Kérdés: 1936-ban John Maynard Keynes megvásárolta Newton kéziratait. Olvasta őket egy kicsit, és úgy döntött, hogy távol tartja magát tőlük.

Michael Laitman válasza: Ő egyszerűen félt, hogy megérintse őket, és tönkretegye a Newtonról, mint materialista tudósról kialakult képet.

Kérdés: Később a Tanakh tudós Ábrahám Shalom Yehuda megvette a kéziratot. Megmutatta azokat Einsteinnek, az utóbbi azt mondta, hogy ez egy kincs, amit nem otthon kell tartani. Kiderült, hogy Newton sok idejét fordította a Kabbala héberül való tanulmányozására. Kéziratai kódolva vannak. Úgy vélte, hogy a Templom az univerzum szerkezetének modellje, és arra a következtetésre jutott, hogy az összes korporális törvény eltörpül a felső világ hatalmasságával összehasonlítva, amely előtt állunk, és még csak észre sem vesszük.

Michael Laitman válasza: Newton egyike a különleges lelkeknek, akik elérik és látják a felső világot, és természetesen a spirituális gyökerek kimenetelét ebben a világban. Mindegyikőnket a felső erők irányítanak, és mindegyik befolyásolja a világunkat és megnyilvánul benne. Ezért a felső világ elérésével Newton leírta az összes korporális törvényt az ő fejlettségi szintjének megfelelően.

Kérdés: Miért nem írta le a felső szintet?

Michael Laitman válasza: Ő nem ismerte a rendszert; senki nem tanította neki. Minden elérése az ő saját felfedezéseiből származott. Azonban írt a mi időnkről, a zsidók visszatéréséről Izraelbe, és a Templom újjáépítéséről.

Kérdés: Ő azt írta, hogy 1880-ban a zsidók elkezdenek visszatérni az apáik földjére, és hogy a 1940-es években egy szörnyű holokauszt következik be, amely során milliók fognak meghalni, és hogy ez vezet el a zsidó állam alapjaihoz.

Michael Laitman válasza: Ez valóban így is történt, a zsidók visszatérése a 19. század végén, a holokauszt, majd Izrael állam megalapítása.

Kérdés: Mennyire veszi komolyan Newtont?

Michael Laitman válasza: Newton kabbalista volt. Egyike azoknak a különleges embereknek, akik igazán kapcsolatban voltak a felső világgal, és az eléréseiken keresztül nagy korrekciókat közvetítettek a felső világból a mi világunkba. Meg kell értenünk, hogy nagyon keveset tudunk az ilyen emberekről, és amit tudunk, az nem igazán valós és pontos. Úgy vélem azonban, hogy közeledik az idő, amikor az emberiség gyorsan megérik rá, és felfedez mindent a nagy kabbalistáról, Isaac Newtonról a felső gyökerekből.