2016. február 19., péntek

Leleplezni a titkot

Kérdés: Tudna legalább egy példát adni, hogyan tapadhatunk hozzá a Teremtőhöz a világunkban?

Michael Laitman válasza: Az embernek ezt egyedül saját magán kell érezni. Ez az oka, hogy a Kabbalát a titkos bölcsességnek nevezik; mivel lehetetlen közvetíteni azt egy elvont, elméleti, verbális módon. Csak az tudod megtanítani egy embernek, hogy felfedje azt magában, és akkor képes lesz megérteni, hogy mi is ez a bölcsesség.

Nincsenek titkok a Kabbala bölcseletében. A titok csak az a tény, hogy mindez el van rejtve a jelenlegi érzékink elől, és mindenki a saját korrekciójának szintje szerint tárja fel. Ez nagyon egyszerű! A mi világunkban például nem adunk egy kisgyerek kezébe éles szerszámokat, tehát olyan dolgokat, amelyek veszélyesek lehetnek a számára, mielőtt meggyőződnénk arról, hogy nem sérti meg magát, vagy nem ejt semmit magára.

A Kabbala bölcseletében még élesebb és veszélyesebb dolgok és erők vannak. Ezért szándékos "emlékezetkiesés" jött létre, hogy ne legyünk képesek megérinteni ezeket. Képzeld el, hogy egy sötét felhőben létezel, és csak ha megfelelően dolgozol, akkor fog ez a felhő elhalványulni, egyszer az egyik helyen, majd egy másikon, és így tovább, de csak annak a távolságnak és iránynak megfelelően, hogy magadnak, vagy másoknak ne ártsál vele.

Az orosz nyelvű Kabbala leckéből, 2015. október 11.