2016. február 7., vasárnap

Egy agyi tanulmány

Hozzászólás: A Tel Avivi Egyetem elvégzett egy kutatást, amely megállapítja, hogy nincs különbség a férfiak és a nők agyának szerkezete között.

Michael Laitman válasza: Természetesen, mivel az agy egy gépezet, egy számítógép.

Nincsen kezdeményezője a vágynak a testünkben, minden rajtunk kívül található, a test pedig a vevő, amely elnyeli a vágyat, elkezdi feldolgozni, és reagál rá egy bizonyos módon. Tehát a férfiak bizonyos típusú vágyakat kapnak meg, és a nők más típusúakat, és ezen a módon aktiválódik az agyuk. Azonban önmagukban az agyukban nincs különbség.

A vágyak egy hálózatból jönnek, amely összeköt minket, de mi nem érezzük azt. És minden cselekedetünk oda tér vissza: a szellemi, fizikai, erkölcsi, etikai… mindegy milyen. Minden reakció minden szinten visszatér a hálózatba.

Ingereket kapok a hálózatból, reagálok rájuk, és ezek a reakciók visszatérnek a hálózatba. A probléma annak megtanulása, hogy hogyan kell elfogadni és megérteni a jeleket, amik érzelmileg érnek el minket, hogyan reagáljunk rájuk helyesen, és hogyan továbbítsuk őket korrekt módon.

Ha ezt megteszem, úgy fogom érezni ezt a hálózatot, mint egy új világot: a Felső Világ tárul fel nekem. A Kabbala bölcselete pontosan arról beszél, hogy hogyan reagáljunk erre a rendszerre helyesen, hogyan használjuk, és irányítsuk azt. A Kabbala a jövő kibernetikája.


A KabTV “Hírek Michael Laitmannal” című műsorából, 2015. december 10.