2016. február 27., szombat

A spiritualitásért való élet

Hogyan rendezzem be az életem, hogy az teljesen a Természet felfedezésének legyen alárendelve?

Ez egyszerű, meg kell vizsgálni és szervezni az anyagi életet. Biztosítani kell, hogy ne okozzak kárt senkinek, semmilyen anyagi világbeli cselekedetemmel. Más szóval, nem lehetek sem tolvaj, sem bűnöző. Nem élhetek mások költségén. 

Ugyanakkor az adakozás érdekében kell cselekednem, és közben azt remélni, hogy a korrekció felé haladok.

De mindenekelőtt, mindenkinek önmagát kell korrigálni, tehát ahogy nem okoz kárt a többieknek, nem fosztja meg őket semmitől, még indirekt módon sem.

A feladat maradék része kizárólag a szándékban foglaltatik benne. Magától értetődő ez, ha például segíteni kell egy barátnak találni munkát, de lényegében az egész munkánk a spirituális területen belülre vezet, a spirituális kapcsolat jelentése által.
Nem kell „lemásolnunk” különböző altruista, vagy spirituális szervezeteket, amelyek humanitárius segítséget kínálnak, és így rontják el az embereket, ők azok akik az embereket megfosztják, az önállóvá válás, lehetőségétől, és valójában önmagukkal foglalkoznak mindeközben. 

Tény, nagyon sok szervezet van, aki hasznot húz ebből. Ezért, van egy törvény, amit be kell tartanom, ha a Teremtő a (Természet) felé igyekszem: Törődöm a testi szükségletekkel, mivel ezek szükségesek a létezésemhez, azonban a maradék erőfeszítéseimet kizárólag a Teremtő a (Természet) felfedezésére fordítom barátaimhoz való kapcsolódáson keresztül.

Dr Michael Laitman