2016. január 5., kedd

Utasítások az élet irányítópultjához

A Kabbalában azt a folyamatot tanuljuk, amelyen keresztül kell mennünk. Ez elmagyarázza számunkra mi is a világ, miért és mi okból létezik az, mi hogyan létezünk abban, és hogyan vagyunk képesek megvalósítani a teremtés célját.

A Kabbala arra a részre mutat rá, ahol meg kell valósítsuk magunkat, azáltal hogy azt a pontot leválasztja minden másról, mely más dolgok nem rajtunk múlnak. nekünk minden erőnket pontosan arra pontra kell összpontosítanunk, mely tőlünk függ, hogy elérhessük a győzedelmes áttörést, és elérhessük a sikert a célhoz vezető úton.

Itt található a Kabbala módszere: hogy megmutassa az embernek ezt a pontot, azt az apró gombot a többi különböző gomb és kapcsoló között, melyek sehova nem tartoznak. Mindez olyan, mintha a világ egy hatalmas irányítópultja előtt állnánk, de valójában az csak egy díszlet.

Csak egy gomb kapcsolódik a rendszerhez, és ez az egy gomb el van veszve a hatalmas kapcsolók, égők és színjelzéssel ellátott panelek között. Egész életünk során gombokat nyomogatunk, tekerőket tekerünk, emelőket emelünk, húzókapcsolókkal kapcsolgatunk, kerekeket pörgetünk, és különböző kijelzőket hangolunk, de semmi eredményt nem érünk el, mivel valójában semmit sem mozgatunk.

Sőt mi több, összes erőfeszítésünk egy hatalmas negatív töltésbe gyűlik össze, mely majd a jövőben teljesen korrigálnunk kell. Végül is az önzőség folyamatosan növekszik minden egyes generációban.

Ennél fogva legvégül a Kabbala tudománya elmagyarázza nekünk, hol is található ez a titkos gomb, mely nem található, vagy különböztethető meg a többi több ezernyi más gomb között. Pontosan ezt a gombot kell megnyomnunk annak érdekében, hogy tovább léphessünk.

Ennek köszönhetően mi elkezdjük megérteni a rendszert, képessé válunk kikövetkeztetni mi is történik a panel túloldalán, megértve hogy a többi gombok hogyan zavarnak össze minket, és hogy miért csak ez az egy gomb működik. Röviden elérkezünk annak megértéséhez, kik is vagyunk, ki található a gépezet túloldalán, és hogy a gépezet hogyan működik annak érdekében, hogy a Teremtőt összekösse a teremtéssel, és a teremtést a Teremtővel.

Mindenből ami ebben a világban létezik, nekünk azt az egy gombot kell megnyomnunk, mely úgy van elnevezve: “a felebarát szeretete”. Csak ennek a gombnak a segítségével leszünk képesek a rendszert aktivizálni. Az összes többi gomb nem más, mint blöff, hazugság. Több milliónyi kortársunkkal együtt, nyomhatjuk, tekerhetjük, kattinthatjuk, lökdöshetjük ezeket a hamis gombokat, mint ahogy a korábbi generációk is utolsó leheletükig belemerültek ezekbe az értelmetlen kísérletekbe.

Ennél fogva meg kell értenünk hogyan találhatjuk meg ezt a különleges gombot, és hogyan nyomjuk azt meg, hogyan használjuk fel szabad választásunkat megfelelő módon, anélkül hogy bármit is elengednénk magunk mellett. El kell mindezt magyaráznunk magunknak, és másoknak ugyancsak, hogy nyilvánvalóvá váljon számunkra: az összes többi cselekedet, mely nem kapcsolódik ezen gomb megnyomásához, mely képes a teremtményt elvezetni, visszafordítani a Teremtő szeretete irányába, teljesen haszontalanok, és értelmetlenek. Sőt mi több azok csak megnövelik a mínuszt számlánkon, és nekünk azt később ki kell majd egyenlítenünk.

Amennyiben cselekedeteid a cél felé vezetnek, azok a számládra kerülnek. Ezeknek köszönhetően mi előre lépünk, többet megértve és érezve. Azonban amennyiben cselekedeteink hamisak, akkor fel kell ismernünk ezt a hazugságot, vagy hibát, és azt a kárt, melyet okoztunk, annak érdekében hogy azt korrigáljuk, és utána képesek legyünk tovább lépni.

Ebből az következik, hogy mi egy nagyon nem kívánatos hozzáadást gyűjtünk be, és ennél fogva óvatosnak kell lennünk cselekedeteinkkel, mely cselekedetek megszokottak a “világmegváltók” között. Az összes korrekció, változás, amit nekünk kell végrehajtanunk, azaz a helyes gomb megnyomása, van a “Tóra és a parancsolatok használata”-nak nevezve. Mindaz 613 vágyból áll, és a gomb megnyomásával én egy bizonyos erőt váltok ki, mely képes engem befolyásával korrigálni, az én 613 vágyamat az adakozás cselekedettévé változtatni.

Amennyiben én megszorítom a vágyat, egy szűrőt és Visszavert Fényt létrehozva a vágy felett helyes módon együtt működve az adakozás érdekében, akkor ez a vágy a bűnről és parancsolattá változik. Ez az ahogy nekem összes vágyamat korrigálnom kell a mindegyikben található Aviut mind az 5 szintjén. Ez az én munkám, melyet nekem a helyes gomb megnyomásával kell végrehajtanom, azaz a helyes kapcsolat felállításával felebarátommal.