2016. január 7., csütörtök

Kabbala tippek garmadája

Kérdés: Hogyan befolyásolják az előző életeink a jelenlegi életünket?

Michael Laitman válasza: Nincsenek korábbi életek! Minden a lélekben halmozódik fel, ebben a spirituális génben. Kezd el feldolgozni és a fejleszteni azt, és minden feltárul ebben. Nem fogsz találni semmilyen testi változást, illetve a testi történeteket magadban, és ezért nincs értelme foglalkozni vele! Ne légy olyan, mint a fáraók, akik bebalzsamozák magukat. Ez értelmetlen.

Kérdés: Szenvedhet többet az ember, annak érdekében, hogy könnyebb legyen másoknak elérni a spiritualitást?

Michael Laitman válasza: Nem, és nem kell ezt tenned. A szenvedés nem egy parancsolat, és nem önmagáért való cél. Éppen ellenkezőleg, a személynek élnie és élveznie kell az életet, elégedett kell, hogy legyen az életével, mert a Teremtő így teremtette őt. Ugyanakkor, segíteni kell másoknak, hogy elérje pontosan ugyanazt az állapotot.

Kérdés: A lélek kapcsolódik a testhez, és ki vagyok „én”?

Michael Laitman válasza: A jelenlegi "én"-ünk a mi korporális állapotunk, mert az ember úgy érzi, hogy ő a fizikai, korporális testében létezik. Ezért jelenleg ő egy egoista én, aki élvezni akar.

Kérdés: Igaz, hogy egy nő az összes életében nőként születik és a férfiak férfiként?

Michael Laitman válasza: Igen

Kérdés: Hogy viszonyul a Kabbala az eutanáziához?

Michael Laitman válasza: A Kabbala ellene van az olyan cselekedeteknek, amelyekben egy ember látszólag eldönti, hogy mit kell tenni a saját, vagy mások életével. Ugyanaz vonatkozik az abortuszra és az idő előtti halálra.

Az orosz nyelvű Kabbala leckéből, 2015. november 1. - Laitman Blog