2016. január 3., vasárnap

Idézetek Baal HaSulam cikkeiből

Amikor az emberiség eléri célját, azaz eléri felebarátai iránti teljes szeretetét, amikor a világ minden embere egyetlen szívvé tömörül 
– csak akkor lesz az emberiség számára szánt tökéletes boldogság teljes pompájában felfedve.

Az akarat szabadsága 



Először, és legfőképpen minden személynek meg kell tökéletesen értenie, és másokkal is meg kell értetnie, hogy a társadalomban, országban, illetve a bolygón uralkodó béke teljesen egymáshoz kötődik.
Béke a Világban



Az etika, mely a föld minden nemzetére vonatkozik, először is azt kell kötelezővé tegye mindenki számára, hogy adakozniuk kell egymásnak a "szeresd felebarátodat, mint saját magad" elv alapján. Ez lesz minden nemzet szociális öntudatának alapja. De emellett, minden nemzet továbbra is követheti saját vallását, és tradícióit, és semelyik nemzet nem avatkozhat bele a másik életébe.
A Jövő Generációja



Az emberek és nemzetek közötti önző ellenállás csakis a Teremtő (Természet) Felső Fényének segítségével szűnhet meg, amennyiben mi azzal azonosulni akarunk. Ez eredetileg a Teremtés alapgondolatában lett megtervezve. És amennyiben mi továbbra is erőfeszítéseket teszünk a Teremtővel való azonosulás célja felé, akkor az irigység, büszkeség, és gyűlölet eltűnik majd, és mi mindannyian egy, a Teremtő tudatával megtelt szívvé gyűlünk össze.
A Béke