2016. január 16., szombat

A barát vektora

Úgy kell a barátaidra tekintened, hogy a vágyaikat lásd, nem az arcukat, és nem a cselekedeteiket, tehát még azt sem kell figyelembe venned, hogy mit tesznek, kizárólag a vágyaikat kell látnod, a tendenciát, hogy mit ábrázolnak nekem. Így kell mindenkire tekintenem. Ez az erő, ez a vektor, a barátom vektora, hogy milyen mértékben ábrázolják ezt nekem, és így tudom megkülönböztetni mindegyiküket, hogy hogyan illeszkednek egymáshoz, és ezután ezen vektorok között elkezdem azonosítani a jó és gonosz erőket.

Elkezdem kezelni a kapcsolatoknak ezt a mezejét, az erők mezejét, de nem egy pszichológiai formában. Elkezdek törődni velük, azzal, hogy mit szeretnek, mit nem az emberek közötti korporális kommunikáció formáiban. Én ezt mind a kapcsolat irányában kezdem el érezni.

Ez az, amit mindegyiküknél azonosítani akarok, olyan tisztán, amennyire csak lehetséges, az arcoktól, a személyiségüktől függetlenül, függetlenül attól, hogy én hogy látom őket, vagy a tulajdonságaikat. A legfontosabb a belső hajlam, a belső tendencia. Így kezdem el látni őket egyre tisztább és jobb formában, és ezután, ami feltárul köztünk, az lesz a gonosz hajlam, minden méltósággal és dicsőséggel együtt, amit felfedezek. Ezt egyfajta fekete felhőként fedezem fel. Próbáljátok meg, ez az, amit el kell kezdenünk, és amivel dolgoznunk kell.

Részlet a 2015-12-08-i reggeli leckéből (Kabbala és filozófia)