2015. augusztus 29., szombat

A varázspálca suhintása

Kérdés: Az a személy, aki túllépett már az alapvető felfogáson, és szert tett a szeretet tulajdonságára, az ezt követően kifogyhat-e valaha is a további vágyakozásból?

Válasz: Nem. Az folyamatosan növekszik majd benne.

Hiszen a vágyak korlátlanok, még azok számára is, akik nem tartoznak az integrált rendszerhez. Sok olyan emberrel beszéltem, akik hosszabb ideig éltek a természetben - pl. indiánokkal, vagy Jane Goodallal (aki 17 évet élt a csimpánzok között).

Az ilyen embereknek nagyon világos és pontos érzésük van arról, hogy a természet igazi ereje maga a szeretet, az adományozás, és a kapcsolat a teremtés összes része között. Amikor egy ember átérzi mindezt, páratlan örömöt érez, mert rájön arra, hogy minden, ami fontos megtalálható a természetben.

Napjainkban a tudomány is kezd erre ráébredni, ami csak tovább erősíti a körülöttünk lévő világ globális voltát, és a megnyilvánuló kölcsönös kapcsolatok integráltságát.

Kérdés: Vajon egy ember képes látni azt a tengernyi vágyat maga körül, ami a többi emberben van, képes "varázspálcájával", annak suhintásával beteljesíteni ezeket a vágyakat?

Válasz: Ha tud csatlakozni a többi ember vágyaihoz, akkor segíthet kitölteni azokat. Ő maga azonban nem rendelkezik ezekkel a vágyakkal, és annak sincs birtokában, amivel kitölthetné azokat, csupán segíteni tud másoknak vágyuk elérésében.